Frizzz Party

Frizzzparty 29 november Oudelande!

Op vrijdag 29 november is het weer zo ver! Tijd voor een Frizzzparty! Deze keer met een hele gave line-up!

Kaarten zijn te bestellen via www.soostour.nl. Kaarten kosten 5,- euro (incl. fee).

Check onze line up!
– Feest DJ Twan @twanhillebrand
– DJ DNN @dj.dnn
– Stefan de Vries en Sean Demmers @stefandevries95 en @snor_op_zak

Stefan en Sean.
Meet Stefan de Vries en Sean Demmers. De twee zijn al jaren beste vrienden en hebben menig video op Instagram en Youtube samen gemaakt. In september zijn de jongens begonnen het het format ‘Potje rijden’/ Hierbij nodigen ze diversie bekende Nederlanders uit om een stukje te gaan rijden en hierbij wordt er van alles en nog wat besproken.

Naast het succes op Youtube en Instagram bestormen de twee nu ook de muziekinsdustrie.
In januari 2019 kwam hun eerste carnavalshit op Youtube uit. Het nummer ‘Potentie’.
Stefan en Sean zijn ook een DJ-act en zullen ten alle tijden energie en een goede stemming naar de Frizzzzparty brengen. Van Hardstyle, house, hitjes en natuurlijk de favoriete party hits tot het meerzingen van alle nummers.

Het is gegrandeerd een feestje met deze twee!

Dorpshuis D’n Ostpit
Locatie
Vanderbijlparkstraat 1
4436 AC Oudelande

Dit feest is in samenwerking met @jongerenraadborsele

@ D’n Ostpit


Rommel de Bommel Oudelande

Wow, wat was het een geslaagde dag. Natuurlijk heeft het weer hier heel erg aan mee geholpen. Een vroege start om 9.00 uur, maar ook toen was de zon al aanwezig. Met maar liefst 53 deelnemers zijn we van start gegaan. We kunnen dan ook zeker wel spreken van een groot succes. Jerom, Daphne en Ko zijn de vrijdag ervoor druk geweest met het maken van ‘pompoensoep’. Vol trots heeft Jerom deze dan ook geserveerd aan de mensen die toch ook een hapje wilde proeven. Na afloop van de rommelroute hebben we de dag feestelijk afgesloten met een barbecue.


Uitnodiging informatiebijeenkomst GroenStructuurPlan Oudelande

Hoe combineren we biodiversiteit en maatregelen rondom klimaatverandering met het groen in Oudelande? Graag gaan wij samen met u hierover in gesprek tijdens een informatiebijeenkomst over het groenstructuurplan Oudelande op woensdag 11 september aanstaande. Komt u ook?
Locatie: dorpshuis D’n Ostpit, Oudelande
Datum: 11 september 2019
Tijd: 19:15-21:30 uur

Programma
19:15 Inloop
19:30 Opening Wethouder Witkam
19:45 Toelichting basisdocument
20:05 Pauze
20:15 Workshops
Tafel 1: Biodiversiteit
Tafel 2: Klimaatadaptatie
Tafel 3: Groenstructuur
21:30 Afsluiting

Basisdocument Groenstructuurplan
Afgelopen jaar heeft de raad ingestemd met het basisdocument Groenstructuurplan gemeente Borsele 2017-2037. Het basisdocument is algemeen en geldt voor alle 15 kernen in de gemeente. De nadruk in het basisdocument ligt op de volgende beleidsdoelstellingen:
• opvangen effecten klimaatveranderingen;
• vergroten van de biodiversiteit;
• verbeteren groeiplaats bomen.

U vindt het basisdocument op de website van de gemeente.

Dorpsplan Oudelande
Onderdeel van het basisdocument is een uitwerking per kern in de vorm van dorpsplannen. In het dorpsplan Oudelande zijn de belangrijke groenstructuren en de zoneringen vastgelegd. Bovendien staat er in de dorpsplannen wat wij willen aanpakken en verbeteren gedurende de planperiode 2017-2037. Het doel van het dorpsplan is om de ruimtelijke kwaliteit te behouden en te verbeteren. Ook willen wij de doelstellingen voor biodiversiteit en klimaat realiseren. Bij uitwerking van de dorpsplannen zoeken we de samenspraak met inwoners voor de invulling van het plan. Uw inbreng of ideeën kunt u op deze avond aan ons meegeven.

Bijeenkomst op 11 september 2019
Aan de hand van de thema’s uit het groenstructuurplan (biodiversiteit, klimaatadaptatie, ambities/actieplan) gaan we tijdens de bijeenkomst met elkaar in gesprek in drie verschillende rondes. Uw inbreng gebruiken wij om de uitwerking van het dorpsplan verder in te vullen.

Voor een goede organisatie willen wij u vriendelijk vragen u vóór vrijdag 6 september aan te melden op info@Borsele.nl. U kan ook bellen naar 0113- 238 383.

Wij hopen u 11 september te mogen begroeten!


Zwerfafval

Help zwerfafval opruimen!

Dit jaar, bestempeld als het ‘Zeeuws jaar van het afval’, stelt de gemeente in ieder dorp een opruim set voor zwerfafval beschikbaar. Deze zijn meestal in de dorpshuizen op te halen. Ook in Oudelande is zo’n opruim set aanwezig. Deze bevat:

  • 8 grijpers ( 5 groot en 3 klein)
  • 8 hesjes ( 5 groot en 3 klein)
  • 2 sets afvalzakken.

Handschoenen zijn om hygiënische redenen niet bijgevoegd, omdat deze snel vies kunnen worden en dan niet meer uitleenbaar zijn.

Inwoners kunnen via  dorpshuis D’n Ostpit de set reserveren, deze ophalen en na de opruimactie weer inleveren. Reserveren kan tijdens openingstijden.

Het opgehaalde zwerfafval:

:           Neem je mee naar huis voor de eigen afvalbak óf, als het veel is:

:           Laat je thuis ophalen door de gemeente de buitenbeterapp op de smartphone of via de website www.borsele.nl door ‘melding openbare ruimte’.

Help mee Oudelande en omgeving schoon te houden!


Elke stap telt

14 maart 2018 zijn we begonnen in Oudelande met ‘Elke stap telt’. Wat een succes was dat, met wel zeker 35 aanmeldingen hebben we 8 weken gewandeld, want: ‘Elke stap telt’. We troffen het met het weer en iedereen kon op zijn eigen tempo mee wandelen in de groep.
Nu zijn er nog steeds iedere week fanatieke wandelaars die op woensdag bij het dorpshuis verzamelen om vervolgens in gezelschap te gaan wandelen.

Aangezien het weer langer licht is ‘s avonds is de groep vanaf vandaag weer begonnen met het wandelen op de woensdagavond. Wat zou het leuk zijn als we weer zo’n grote groep bij elkaar kunnen krijgen. Lijkt het u leuk om mee te wandelen? Schroom niet en sluit om 19.00 uur bij het dorpshuis.


Eerste Brede Soos

Vanuit de werkgroep ‘Met Elkaar’, die is grootgebracht vanuit de B2030 bijeenkomst, is er dan uiteindelijk een tastbaar begrip ontstaan. Ieder twee weken zal er op woensdag een Brede Soos georganiseerd worden. Vanaf 14.00 uur is, een ieder, welkom in het dorpshuis. Afgelopen woensdag hebben we, onder het genot van een drankje en een knabbel, een gezellige middag beleefd.
Heeft u leuke ideeën, zin in een bakje koffie of thee, of lijkt het u fijn, om een boekje te lezen. Kom dan gerust langs.


10Yoga en meditatie voor tieners

10Yoga

10Yoga is een actieve vorm van yoga voor tieners, van 10 tot 17 jaar.  De lichaamshoudingen die we in 1  lesuur gaan oefenen, geven kracht, evenwicht en flexibiliteit. Door het lichaam soepeler en fysiek sterker te maken, voel je je al snel ook mentaal krachtiger en zelfverzekerder. In de lessen wordt yoga spelenderwijs aangeleerd waarbij plezier voorop staat: het eerste halfuur is inspanning, daarna volgen balansoefeningen met uiteindelijk een begeleide ontspannings- meditatie. Het doel van de lessen is het in evenwicht brengen van lichaam en geest waarbij (zorgelijke) gedachten tot rust komen. De lessen zijn voor zowel meisjes als jongens!

De lessen worden verzorgd door Elise Koolhaas, gecertificeerd kinderyogadocent met een ruime ervaring in lesgeven en zelf moeder van twee tieners. De eerste les is op woensdag 24 oktober van 19.30 tot 20.30; een proefles is gratis, daarna betaal je 6 euro voor een les. Trek makkelijke niet knellende kleding aan.

 


Ondernemers Borrel Oudelande (OBO)

De Ondernemers Borrel Oudelande, ook wel OBO, is van start gegaan op goede vrijdag.

De vrijmibo heeft vast iedereen al van gehoord, ook van de OBO?? Nee?? Dan nu wel. De OBO is geheel gericht op 2018 en de ondernemers van Oudelande. Bent u ondernemer en lijkt het u leuk om een borrel te drinken met meerdere ondernemers? Geen probleem, houd de website in de gaten. De nieuwe datum zal in de agenda van de site gepubliceerd worden.

Bent u geen ondernemer, maar lijkt het u wel leuk om gezellig met lokale mensen wat te drinken? Ook dan bent u van harte welkom.