Werk-leerbedrijf

Werk-leerbedrijf

Sinds september 2014 biedt het dorpshuis als werk-leerbedrijf stage en werk-leerplaatsen voor mensen met beperkingen. Het aanbieden van werk-leerplaatsen zorgt ervoor dat zowel de deelnemers als de bezoekers van het dorpshuis een gezellige dag mogen ervaren. De laagdrempeligheid van het dorpshuis wordt langs meerdere kanten beïnvloed. Zowel bezoekers als deelnemers, met beperkingen maar ook zeker mogelijkheden, krijgen te maken met de meervoudigheid van het leven. Door activiteiten op niveau aan te bieden kunnen deelnemers en bezoekers actief deelnemen aan het werk proces binnen het dorpshuis.

Doordat mensen, uit allerlei sociaal economische levensomstandigheden, elkaar ontmoeten in een laagdrempelige omgeving zorgt dit ervoor dat er wederzijds begrip ontstaat. Begrijpen, ondersteunen en helpen zijn hierbij belangrijke speerpunten. Tevens ontstaat er op deze manier empathie voor elkaar en kan iedereen op zijn eigen manier een bijdrage leveren aan de samenleving.

Dagindeling

Om 09.00 uur starten we onze dag met een bakje koffie of thee. We bespreken als eerst wat er op de planning staat. De werkdag bestaat uit 3 werkmomenten. De deelnemers mogen in overleg kiezen uit 3 verschillende werkgebieden. Deze werkgebieden bestaan uit verschillende activiteiten.

Tussen de werkmomenten door drinken we een bakje koffie of thee en eten we onze boterhammen op. Aan het eind van de dag bespreken we hoe de dag is verlopen.

werk-leerbedrijf
werk-leerbedrijf

Werkgebieden

Horeca

Onder het werkgebied Horeca vallen verschillende activiteiten. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

– Terras openen
– Koffie/ thee zetten
– Boodschappen halen
– Bestellingen opnemen
– Besellingen uitserveren

Huishouding

Het dorpshuis moet ook schoon blijven voor de bezoekers. Huishouding is dan ook een belangrijke taak hierin. Dit zijn enkele voorbeelden van activiteiten binnen dit werkgebied:

– Stofzuigen
– Dweilen
– Wc’s poetsen
– Planten water geven
– Ramen zemen

Koken

Voor de kook activiteiten zijn we faciliterend aan Café de Zak te Ovezande. Petra is de vaste begeleidster en tevens eigenaresse van het café. Hier blijven op zondag mensen eten. Wij bereiden dan samen de maaltijd. Ook onze frietjes snijden we zelf.

Scroll naar boven